Erdogan: Gezondheidszorg Turkije beste ter wereld

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft vrijdag tijdens de opening van het eerste stadsziekenhuiscomplex in Mersin gezegd dat Turkije de beste zorg ter wereld biedt.
“Het systeem en kwaliteit die Turkije in de zorg biedt is vele malen beter dan Europa, Verenigde Staten en andere landen”, sprak Erdoğan tijdens de openingsfeest van het modernste ziekenhuis van Europa. “Al onze [nieuwe] ziekenhuizen bieden comfort bekend van vijfsterrenhotels. Al de apparatuur is de nieuwste die bestaat. Turkije gaat een nieuw tijdperk in.”

De hospitaal is bestempeld als supermodern: het gebouw zit vol state of the art medische apparatuur, luxe en comfortabele kamers voor iedereen en beschikt zelfs over een gratis parkeerservice, waarbij valets auto’s ophalen en terugbrengen.

Turkije laat het niet enkel bij een enkel supermodern ziekenhuis. Geheel volgens de Turkse richtlijnen voor megagroei wordt naast het nieuwe stadsziekenhuis van Mersin tot 2020 nog 28 soortgelijke staatsziekenhuizen gebouwd in diverse Turkse steden. Het grootste van Europa staat in Ankara-Bilkent: de bouw is bijna afgerond.