Bericht van de Turkse ambassade

De Turkse ambassade is verheugd aan te kondigen dat Turkije alle Nederlandse vrienden verwelkomt. De toegangsbeperkingen voor Turkije, die van kracht waren om COVID-19 onder controle te houden, zijn geannuleerd met ingang van 11 juni 2020 en de luchtvaartmaatschappijen zijn weer begonnen met vluchten tussen Turkije en Nederland.

Passagiers die naar Turkije reizen, zullen worden verzocht om een locator ​​passagiers-informatie formulier aan boord in te vullen en zullen mondmaskers moeten dragen. Er is geen quarantainevereiste bij binnenkomst in Turkije. Aankomende passagiers zullen worden geobserveerd en getest als ze symptomen vertonen. Passagiers met een positief testresultaat zullen worden behandeld in Turkije.

In Turkije, een land dat zeer succesvol is geweest in het behandelen van gevallen en het beheersen van de pandemie, wordt een veilige afstand van 1,5 meter en een maskervereiste op openbare plaatsen sterk aanbevolen. Er is een veilige omgeving in Turkije en er zijn maatregelen genomen om aan de gezondheids- en hygiëne-eisen te voldoen. De certificeringsprocedures van alle accommodatiefaciliteiten, bussen en servicepersoneel tegen Covid-19 door de Duitse TÜV en Royal Cert, British Lloyd’s Register, French Bureau Veritas en het Turkse Standards Institution bevinden zich in de fase van afronding.